Małe Co Nieco

Degustacja w „Małe Co Nieco” umocniła mnie w przekonaniu, że najlepszym partnerem dla dobrej jakości kawioru jest nie tylko zimna wódka, ale i dobry musiak, a nawet wino spokojne… Oczywiście białe, wytrawne, dość kwasowe, ale z nutą owocowej słodyczy.

Oczywiście pełne, wyraziste szampany będą genialnie uzupełniać smak ikry, ale co mnie zaskoczyło… daje radę także wyższa półka prosecco, czy nawet wino spokojne, wczoraj pod postacią aromatycznego grillo.

Nie mniej jakość polskiego kawioru z hodowli w Gosławicach powaliła mnie. Doskonałość i absolut! Smakowity był sam jesiotr… Wędzony w całości jest niebiański.

Cudowni ludzie, pyszna kuchnia!
Kawior z jesiotra… Dwa gatunki!
Tatar z jesiotra
Pana cotta z jesiotra?…
Pierogi z gęsiną
Wołowina duszona

https://www.facebook.com/GIT.maleconieco/

Może Ci się również spodoba